28.05.2010 - Pohod Ložno-Šmarnice

S Cerkvenim pevskim zborom Sv. Florijan, smo organizirali skupen pohod
na Ložno ( 481 m ). Par planincev se je zbralo pred gasilskim domom pri Sv. Florijanu, odkoder smo odšli do cerkve Sv. Florijan, kjer so se nam pridružili tudi ostali krajani. Zbralo se nas je okrog 30 pohodnikov. Pridružile so se nam tudi članice društva žena Sv. Florijan, ter drugi krajani iz bližnje in daljne okolice. Pot nas je vodila mimo cerkve Sv. Florijana, čez Godečev breg mimo nekdanje Fridekove domačije. Uživali smo v lepoti naših gričev, posejanih z cvetočimi jablanami, ter raznim drugim zelenjem.
Na Ložnem se je zbralo cca od 70 do 80 ljudi. Vreme je bilo lepo in prav primerno za druženje. Pri kapelici smo se udeležili šmarnic, ki jih je opravil gospod župnik Viktor Vratarič. Za tako lepo število udeležencev pri šmarnicah, se je zahvalil gospod Štefan Kolar.
Po obredu smo se zbrali okrog mežnarije v prijetnem druženju ob prigrizku, ter kozarčku domačega.
V poznih urah smo se zadovoljni in veseli vračali domov.
Zahvaljujemo se vsem, ki so pripravili pogostitev.

22.05.2010 - Pohod Golica

S sosednjim planinskim društvom SLOGA ROGATEC, smo se odpravili na skupni pohod na Golico ( 1835 m ). Kljub ne ravno obetavni vremenski napovedi, smo se odločili, da gremo na pot. Malo nas je poškropilo, vendar ne prehudo, da smo lahko uživali v lepotah hribov, ter krasnih narcis, katere pokrivajo cele travnike ob vznožju Golice. Na vrhu so nas še pričakale zaplate snega. Imeli smo čudoviti pogled po naših hribih, ter po sosednji Avstriji.
Po sestopu v dolino, kraj Planina pod Golico, smo si še ogledali mojstrovine ljudskega umetnika Ceneta Racingerja in sicer čudoviti skalnjak " Alpe v malem", kjer je v miniaturni obliki prikazal Triglav ter razne lepote planin, koče, reke, razne zanimivosti naših hribov, planiško velikanko, avstijsko ter italijansko stran Alp.
Z lepimi vtisi in dobro razpoloženi, smo se vrnili domov.

24.04.2010 - Pohod na Menino planino

Planinsko društvo Ložno Sveti Florijan je pohodniško sezono odprlo 24. 4. 2010 s planinskim pohodom na Menino planino (1508 m).Pohod se je odvijal iz smeri Gornjega Grada, mimo cerkve svetega Florjana preko Ovčje planine na vrh Vivodnik.
Za pravo planinsko doživetje je bilo resnično poskrbljeno. Narava nam je podarila vse najlepše: lepo, sončno vreme, prisojno stran planine je odela v vijolično-bel nadih žafranov in teloha, na osojni strani so nas čakale še dokaj globoke zaplate snega. Predsednik društva in vodnik Jožef Colnerič pa ni le skrbno pripravil in vodil pohod sam, ampak je poskrbel še za izredno zanimiv dodatek, saj smo si v Gornjem Gradu ogledali zelo bogat etnološki muzej.

Oglejte si spletno stran društva, kjer lahko najdete tudi vse informacije o nadaljnjih aktivnostih PD Ložno Sveti Florijan.

Pristopna izjava

Se tudi vi želite pridružiti našemu planinskemu društvu?

Prijavnica...